En burk med energi

En burk med energi, det var vad jag hade med  som lunch på tåget till Stockholm idag.
 
För att undvika småätande och en taskig lunch från tågbistron,  men också lite av snålhet funderade jag på vad jag enkelt skulle kunna ha med mig som var mättande, enkelt och klarade att vara i rumstemperatur i några timmar.
Det fick bli overnight oats med chiafrön.
 
Så här gjorde jag; 
1 portion
 
1 dl havredryck
1 dl glutenfria havregryn
2 msk chiafrön
1 msk solroskärnor
1 msk hasselnötter
1 tsk jordnötssmör
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl starkt kaffe
 
Detta blandade jag och hällde över i en glasburk.
Därefter toppade jag med skivad banan och hallon (egenplockade på Hallongården utanför Trelleborg)
 
Det bästa med den här lunchen är att den mättar, håller sötsug i schack och innehåller massor med nyttigheter.
 
Ps, glöm inte ta med sked ;)
 
 
 
(null) 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: