Sean Connery

(null)
 
Den här godingen funkar till allt.
Salladen, köttbiten, fisken eller som dipsås till krispiga grönsaker.
 
Jag pratar om en kall sås som jag har gjort till och från i flera år. Ibland ofta och ibland med fler års mellanrum. 
 
Ni som har smakat den vet, den är beroendeframkallande.
Jag har hittills bara träffat en person som inte blev förtjust och det var idag. Min mamma.. Jaja,hon gillade räksalladen jag hade till :)
 
  • 4 äggulor
  • 1 ½ dl kikkomansoja
  • 0,2 dl risvinäger
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 ½ msk färsk ingefära (riven)
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sambal oelek
  • 7 dl matolja (helst neutral)
Mixa allt utom oljan. Tillsätt sedan oljan i en jämn stråle samtidigt som du vispar eller kör matberedaren.
Såsen ska bli slät och krämig. Majonnäsig. Och himmelskt god.
Ett tips är att se till att alla ingredienser har samma temperatur för att lyckas bäst. Och att vispa vispa vispa.
 
/Sus
 
 

Kommentera här: